Microliner B.V. is sinds 2006 distributeur van Furanflex. Microliner is tevens het oudste bedrijf van Nederland dat Furanflex installeerd.

Om schoorsteenkanalen geschikt te maken voor een condenserende cv ketel is het systeem bijzonder goed toe te passen. De gebruikelijke methode is het aanbrengen van een corrosiebestendigde binnenbuis oftewel Furanflex. Veel schoorstenen volgen echter niet de kortste weg naar het dak, maar zijn vaak aangelegd met de nodige bochten.

Het aanbrengen van een binnen buis verkleint de diameter van het doorstroom oppervlak. Van de systemen welke nu op de markt zijn moet er vaak breekwerk worden verricht om bij slechte plaatsen te kunnen komen. Wat behoorlijk feel overlast veroorzaakt voor de bewoner.

Om de genoemde problemen op te lossen kan men het systeem zeer goed toepassen. Dit systeem is een speciale thermohardende kunststof welke wordt ingezet in corrosie bestendige en hittebestendige toepassingen. Een goede kennis van de verwerking van deze speciale thermohardende kunststoffen is onontbeerlijk bij het waarborgen van een juiste verwerking. Microliner leidt bedrijven op voor het installeren en verwerken van de liner of Furanflex. Bij een positief resultaat wordt er een diploma uitgereikt. Het diploma geeft recht op het installeren en verwerken van de liner met daaraan gekoppeld een garantie verklaring. Microliner controleert steekproefsgewijs de bedrijven welke de liner installeren om zodoende de kwaliteit te waarborgen en een certificaat hiervoor af te geven.

Microliner geeft adviezen, ondersteunt de installatiebedrijven en indien nodig wordt een inspectie met een camera uitgevoerd.